Certified Trainingen

Wij zijn specialist op het gebied van training & management
volgens de AGILE methodiek

iFacilitate - Edwin Verweij - specialist van AGILE training & management

Professional Product Owner – PSPOI

 • Hoe te werken als een effectieve Scrum Master
 • Hoe om te gaan met uitdagingen
 • Hoe de Scrum Product Owner goed bij te staan (met bijvoorbeeld backlogs beheer)
 • Hoe de teams te betrekken in het Scrum framework en ze zelfstandiger te laten worden

Wilt u Product Owner worden van een scrum team? Van een IT of Non-IT omgeving, dan is deze cursus perfect voor jou. Naast Scrum in IT omgevingen zijn wij ook gespecialiseerd in het coachen van mensen die buiten deze vakgebieden werken!

In onze Product Owner training leert u hoe u een positieve omgeving voor uw project creëert door met iedereen samen te werken aan deadlines en deliverables.

Deze training is zowel op individuele basis te volgen als in-company te organiseren.

De Product Owner is de stem van uw klant. Zij zijn er verantwoordelijk voor dat je een duidelijk doel en visie hebt van waaruit alle andere projectbeslissingen voortkomen, dus het is cruciaal om iemand die weet wat ze willen in deze rol te hebben! In de Scrum Product Owners Cursus leren we mensen hoe ze hun klanten blij kunnen maken met snelle resultaten, terwijl ze ook alle anderen op het werk versteld doen staan.

De Product Owner is een klantgerichte rol die zorgt voor het succes van je eindklant. Na het volgen van onze training bent u in staat om deze belangrijke taak professioneel en effectief te vervullen!

Na het volgen van de training:

 • Voel je je zeker in het uitvoeren van deze rol.
 • Beschik je over kennis die onmisbaar is om de rol van Product Owner goed uit te kunnen voeren.
 • Heb je de rol van Product Owner ervaren in praktijksimulaties.
 • Ben je direct van meerwaarde voor jouw eigen organisatie.
 • Ga je geïnspireerd naar huis dankzij de ervaring en praktijkvoorbeelden (in non-IT organisaties) van onze trainers.
 • Ben je voorbereid op het Scrum.org PSPO I.

Inhoud

De tweedaagse Product Owner training is als volgt opgebouwd.

Dag 1:

 • Wat is Agile? In dit deel van de training leert u wat Agile is en hoe het uw team kan helpen. Je krijgt ook een introductie in Scrum vanuit een algemeen standpunt en enkele eenvoudige tips die het leven voor iedereen makkelijker kunnen maken!
 • Het Scrum Framework. De rol van de Product Owner in het agile proces is om de behoeften van de klant te verdedigen, door bij elke stap waarde te bieden met duidelijke beschrijvingen van wat er gedaan gaat worden en waarom het belangrijk is, zodat anderen in het team weten hoe ze ook het beste kunnen bijdragen!
 • De rol van Product Owner. De rol van een Product Owner is van vitaal belang voor het succes en geluk van elk project. Een groot deel van de eerste dag zal worden besteed aan wat er nodig is voor iemand om een effectieve Product Owner te worden, van het goed kunnen bepalen wanneer ze klaar zijn voor die positie tot het begrijpen hoe je relatie met Scrum masters het beste werkt!
 • Het creëren van visie. De verantwoordelijkheid van een Product Owner is om de visie voor hun product te leveren. Een visie zorgt ervoor dat het team en andere belanghebbenden (inclusief klanten) weten waar ze naar toe gaan om beslissingen te nemen over wat er vervolgens moet gebeuren, terwijl ze onderweg ook voldoen aan de verwachtingen van de klant!

Dag 2:

 • De Product Backlog. De Product Backlog. In Scrum heb je geen dikke projectplannen meer; het belangrijkste document dat wordt bijgehouden door een Product Owner en wordt verfijnd gedurende het ontwikkelingsproces om te dienen als roadmap voor de taken die voor handen zijn (uiteraard met input van belanghebbenden) staat bekend als “de product backlog” Wat houdt dit precies in? Hoe stel ik er een op de juiste manier op zodat het de juiste prioriteiten stelt!
 • Het plannen van releases. Het plannen van releases is een cruciaal onderdeel van het zijn van een effectieve Scrum Product Owner. Je moet niet alleen in staat zijn om je product in één keer op te leveren, maar ook om het op te splitsen in kleinere stukken voor feedback van de klant gedurende de projectperiode, zodat ze kunnen zien wat er stap voor stap gebeurt in plaats van pas aan het einde zoals vroeger met watervalprojecten
 • Oefenexamen. Klaar om dat Scrum certificeringsexamen te maken? We gaan oefenen met een aantal vragen van de officiële site. Het is altijd het beste als je via hen een certificaat kan behalen, maar het is niet vereist voor deze workshop!

Niveau: iedereen kan meedoen met deze training. Wij adviseren echter minimaal HBO werk- en denkniveau.

NB: voor deze opleiding is geen voorkennis vereist. Heb je onze Scrum Fundamental gevolgd? Dan zit er een stuk herhaling in deze training.

De trainingen vinden plaats in:

 • Utrecht
 • Amsterdam
 • Eindhoven
 • Rotterdam
 • Online

Ifacilitate gaat verder dan alleen maar een training. We geloven dat je pas echt iets hebt aan de kennis die je opdoet tijdens deze training als je die ook echt in de praktijk kunt gebruiken. We gaan graag voorbij de theorie en kijken verder dan het boek. Onze professionele trainers komen allemaal vanuit de praktijk en hebben ook zelf met de voeten in de klei gestaan. We passen het ook nog dagelijks toe middels coaching bij organisaties en delen graag in onze ervaringen. Ook gaan wij verder dan het geven van training, we denken met je mee en kunnen zelfs gericht meekijken met jouw uitdagingen. We kunnen zelfs ondersteunen bij het toepassen van de opgedane kennis binnen jouw organisatie of situatie. We zijn een no-nonsense team van experts met een to the point aanpak.

Certificering

Voor deze training kun je een officiële certificering halen bij:

Scrum.org. Via Scrum.org kun je een PSPO I certificering halen na het volgen van deze training. Scrum.org richt zich op het toepassen van Scrum in de IT.

Investering

 • De kosten zijn € 990 excl. examen
 • De kosten zijn € 1295 incl. het PSPO I examen via Scrum.org

De prijs is inclusief alle opleidingsmaterialen, lunch, en exclusief BTW.

Gerelateerde trainingen