Certified Trainingen

Wij zijn specialist op het gebied van training & management
volgens de AGILE methodiek

iFacilitate - Edwin Verweij - specialist van AGILE training & management

Professional Scrummaster 1 – PSMI

 • Hoe te werken als een effectieve Scrum Master
 • Hoe om te gaan met uitdagingen
 • Hoe de Scrum Product Owner goed bij te staan (met bijvoorbeeld backlogs beheer)
 • Hoe de teams te betrekken in het Scrum framework en ze zelfstandiger te laten worden

Zelfstandig een Scrum team leiden? Deze tweedaagse opleiding maakt het mogelijk! Je leert de principes van Scrum zodat je projecten als je eigen kunt oppakken. We zijn uniek met deze training omdat we niet alleen geïnteresseerd zijn in IT maar ook oog hebben voor niet-technische aspecten zoals communicatie, vertrouwen opbouwen en besluitvorming binnen teams.

Deze training kan zowel op individuele basis als in-company worden gefaciliteerd.

De Scrum Master is een essentiële rol in elk project. Deze persoon begeleidt het team en leidt dagelijkse stand-up meetings waarin voortgang, komende activiteiten binnen je project of problemen worden besproken om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt

De titel van ‘Scrum Master’ kan intimiderend klinken, maar wees niet bang – je leert hoe het allemaal werkt tijdens deze tweedaagse cursus die gericht is op leren:

 • Hoe te werken als een effectieve Scrum Master
 • Hoe om te gaan met uitdagingen
 • Hoe de Scrum Product Owner goed bij te staan (met bijvoorbeeld backlogs beheer)
 • Hoe de teams te betrekken in het Scrum framework en ze zelfstandiger te laten worden

Scrum is een proces om het werk van projecten te beheren. Wij helpen je te begrijpen hoe het werkt en bereiden je vervolgens voor zodat ook jouw team hiervan kan profiteren! Tijdens de training bespreken we veel voorkomende praktijksituaties wanneer je als agile Scrum Master aan de slag gaat. Er is ook voldoende gelegenheid tijdens deze sessies om te kijken naar de praktijk en te zien wat mogelijke oplossingen zouden kunnen zijn om Scrum goed te laten werken.

Optioneel kun je het Scrum Master examen (PSM I) doen via Scrum.org. Als je slaagt voor het examen dan ontvang je een officieel erkend certificaat.

 • Je ontvangt na afloop van de training een code per e-mail waarmee je eenmalig online het examen kunt afleggen. Dit examen kun je maken volgens eigen planning.
 • Het examen is in het Engels.
 • Slaag je niet, dan kun je het examen op eigen initiatief nogmaals doen via Scrum.org

Niveau: ook al kan iedereen meedoen met deze training, adviseren wij echter wel HBO werk- en denkniveau.

NB: voor deze opleiding is geen voorkennis vereist. Heb je onze Scrum Fundamental gevolgd? Dan zit er een stuk herhaling in deze training.

Ifacilitate gaat verder dan alleen maar een training. We geloven dat je pas echt iets hebt aan de kennis die je opdoet tijdens deze training als je die ook echt in de praktijk kunt gebruiken. We gaan graag voorbij de theorie en kijken verder dan het boek. Onze professionele trainers komen allemaal vanuit de praktijk en hebben ook zelf met de voeten in de klei gestaan. We passen het ook nog dagelijks toe middels coaching bij organisaties en delen graag in onze ervaringen. Ook gaan wij verder dan het geven van training, we denken met je mee en kunnen zelfs gericht meekijken met jouw uitdagingen. We kunnen zelfs ondersteunen bij het toepassen van de opgedane kennis binnen jouw organisatie of situatie. We zijn een no-nonsense team van experts met een to the point aanpak.

Heb je vragen over deze training?

Neem dan contact op via 0650631263 of info@ifacilitate.eu.

Certificering

Voor deze training kun je een officiële certificering halen bij:

Scrum.org. Via Scrum.org kun je een PSM I certificering halen na het volgen van deze training. Scrum.org richt zich op het toepassen van Scrum in de IT.

Investering

 • De kosten zijn € 990 excl. examen
 • De kosten zijn € 1295 incl. het PSM I examen via Scrum.org

De prijs is inclusief alle opleidingsmaterialen, lunch, en exclusief BTW.

Gerelateerde trainingen